מדרסים הוא מושג אותו מכירים מרבית בני האדם למרות שלא כולם עושים בהם שימוש. בשנים האחרונות, המדרסים הקשיחים קיבלו את השם הראוותני בעל קונוטציות רפואיות והוא "מדרס ביו מכני". תואר זה, העניק משמעות רפואית למדרסים כמו גם תכונות מתקדמות ולכן רבים נוטים "להאמין" בסוג זה יותר ומכריזים כי זהו המדרס אותו הם רוצים.
מדרס ביו מכני הינו מדרס קשיח – בשנים האחרונות הפך המדרס הביו מכני לשם נרדף למדרס קשיח ובין סוגיו נמצא את מדרס הגרפיט ומדרס הפלסטיק (פולאוניל). המדרס הביו מכני מסייע לשנות את אופי התנועה של האדם העושה בו שימוש ומכאן שמו בעצם.
פירוש השם
השם מדרס ביו מכני מורכב ממדרס ומביו מכני. המילה מדרס מגיעה מהשורש דריסת רגל או דרס. הביו מכני מגיע ממדעי הרפואה והפיזיקה המכנית העוסקת בגוף האדם, תורת וחקר התנועה. שילוב שתי אלו, יצר את המדרס הביו מכני שקיבל על עצמו את היוקרתיות של מדרס רפואי. חשוב לציין כי באופן כללי, בשנים האחרונות ישנה השקעה רבה יותר בתחום הביו מכני כולל גם השקעה במחקר התחום ודרכים לעזור ולשפר את חיי ותנועת האדם.
האם המדרס אכן קשיח?
ובכן, המדרסים הביו מכניים הפכו לשם נרדף למדרסים קשיחים וכן מדובר בשני סוגי מדרסים קשיחים. יחד עם זאת, ישנה רמת קשיחות בכל סוגי המדרסים אך כאן הכוונה למדרסים הקשיחים יותר ולכן התשובה היא כן, מדובר במדרס קשיח ללא ספק.
למי מתאים מדרס ביו מכני?
אין ספק כי הקונוטציה הרפואית של שם המדרס, תגרום לכל אחד ואחת מהנזקקים למדרסים לחשוב שהמדרס יתאים לו אך למעשה אין זה נכון וההתאמה היא לא לכולם. להלן תקציר למי מתאים המדרס הביו מכני:
*דפורמציה – המדרסים הביו מכנים יתאימו למי שהינו בעל דפורמציה גבוהה אך גמישה.
*חוסר יציבות – התאמת המדרס הביו מכני לאנשים אשר האזור האחורי או המרכזי של כף רגלם סובל מחוסר יציבות או נמצא בתהליכי שחיקה מתקדמים. ההתאמה היא תודות לעובדה שהמדרסים יעזרו בתמיכה ובהפחתת השחיקה של הפרקים.
*גמישות – המדרסים הביו מכניים יתאימו גם לבעלי גמישות יתר בכף הרגל (מי שסובל מפלטפוס עם קשת אורכית גמישה אשר אינה עומדת בעומס)
לסיכום, עולם המדרסים אינו פשוט ולמעשה דיי רחב. במידה ומצאתם את עצמכם זקוקים למדרסים, בררו איזה מדרס יתאים לכם ואל תתפתו לרכוש את המדרס היקר ביותר אלא את הנכון ביותר.