אחד מכלי הבישול הבולטים שקיימים בכל מטבח הם המחבתות. מחבת מהווה כלי בישול סטנדרטי ובו שימוש תדיר כמעט בהכנה של כל ארוחה.
המחבת מהווה כלי בישול עגול העשוי מתכת ומשמש לטיגון. טיב מחבת נמדד על פי טיב המתכת, שלכל מתכת קיימת יכולת פיזור חום שונה. מחבת העשויה ממתכת לה יכולת מוליכות ופיזור חום בצורה גרועה תביא ליכולת טיגון נמוכה.
כיום נעשה שימוש רב ורחב בטפלון לציפוי של מחבתות. הטפלון נחשב לחומר מוביל חום יעיל ומונע הוא אף הידבקות של מזון למחבת עצמה. כמו כן קיימים כיום בשוק מחבתות מחורצות המעניקות אפקט של צלייה זאת באמצעות השארת פסי חריכה הנראים לעין בתום הכנת האוכל.
התקדמות טכנולוגית במגוון רחב של תחומים קיבלה באופן טבעי גם תאוצה גם בתחום המטבח וקיבלה ביטוי באופן טבעי גם בייצור של מחבתות. אחת מההמצאות הבולטות שחלו בתחום המחבתות הוא ייצור של מחבת חשמלית. מחבת חשמלית מהווה עבור רבים אופציה מועדפת במטבח בכל הקשור לטיגון.
גדלים וציפוי
מחבת חשמלית מגיעה לרוב בקוטר רחב של 28 ס"מ ואף יותר ובעלת עומק רב יותר, לרובן ציפוי כמו של מחבת קרמי, אין היא פולטת רעלים, מאפשרת בישול ללא שמן, אוכל שלא נדבק, קלה לניקוי ואף מגיעה עם מכסים. בעבור רבים שנושא טיגון בשמן היה עבורם מכשול בריאותי, שימוש במחבת חשמלי ללא צורך בשמן רב החזיר עבורם את האפשרות ליהנות שוב ממתכונים רבים ומגוונים.
מגוון של מחבתות אליו אנו נחשפים אינו שקול אך ורק לטכנולוגיה מתקדמת. מחבת נוסף אשר מוצא עצמו במטבחים רבים בבתים הוא מחבת ווק. מחבת ווק מקצועי נמצא בכל בית בסין שם מקורו. מחבת ווק מהווה כלי בישול רב תכליתי בתרבויות רבות נוספות בדרום מזרח אסיה.
מחבת ווק מגיע בגדלים בעלי קוטר של 30-120 ס"מ. תחתית מחבת ווק הינה קעורה. מחבת ווק מקצועי תשמש בעיקר עבור טיגון המשלב ערבוב, תהליך אידוי ואף להכנת מרקים. בשל צורת מחבת ווק התחתית מהווה את המקום החם ביותר במחבת, כשהפחתה של החום ניתן לעשות בין רגע בהסרת המחבת ממקור האש. כיום, קיימות אף מחבתות ווק הבנויות בצורה המאפשרת שימוש שלהם על גבי כיריים חשמליות שטוחות.
מה הוא מחבת ווק מקצועי?
עבור השאלה מה הוא מחבת ווק מקצועי, התשובה תהיה שמדובר קודם כל במחבת ווק העשוי ברזל מושחם. טבחים אסייתים המשתמשים שימוש תדיר במחבת ווק ירצו שמחבת זה יהיה בנוי בצורה שתהיה נוחה עבורם להקפיץ את האוכל ושפיזור החום יהיה אחיד. מקור של מחבת ווק מקצועי הינו מחבת עם שתי ידיות. ידיות אלו הקלו על הרמת הווק והוצאתו מתוך תנורי עץ מסורתיים הקיימים בסין. כיום, מגיעי מחבת הווק עם ידית עץ ארוכה המקלה את השליטה עליו כמו גם הקפצת האוכל בו