בנייה ירוקה היא שיטה מצוינת לבנות בית על שטח אדמה, מבלי להוציא הרבה כסף ומבלי לזהם את הסביבה. שיטה מיוחדת זו צוברת אהדה בשנים האחרונות והופכת מצויה יותר ויותר. בנייה ירוקה בצפון הארץ מצויה יותר, מכיוון שהרבה צימרים וחדרי אירוח במירון ובישובים נוספים בנויים בצורה זו.
בנייה ירוקה בצפון – איך בונים בירוק ולמה כדאי?
בנייה ירוקה, מוכרת גם כבנייה קלה, עשויה בשלושה שלבים בסיסיים לאורך התהליך.
השלב הראשון הוא התכנון. עיצוב המבנה הבנוי בבנייה ירוקה הינו קל הרבה יותר מאשר בבנייה קלאסית. האדריכל יוכל לעצב את הבית בקלות על פי רצון הלקוח, תוך שמירה מקסימאלית על פרקטיקת המבנה, מבפנים ומבחוץ. אין צורך לדאוג ליסודות, צנרת או כבלי חשמל, הכול יכול להיות כלול בתוכנית מבלי לפגום באף פרט. הכול מתוך שימוש בחומרים הקלים המרכיבים את הבית, בדרך כלל פלדה או אלומיניום ממולאים בחומרי בידוד, שהם גבס, זכוכית או פוליסטירן ועוד.
חומרים אלה ידועים כמבודדי רעש ואקלים מצוינים ואינם נופלים מבידוד של מבנים קלאסיים. הם גם חזקים ויציבים ממש כמו מבני בטון ולא קיים אקלים שיהווה סכנה למבנים כאלה.
השלב השני הוא ייצור החומרים, הרפידות והקורות. המבנה כולו מיוצר בחלקים הניתנים להרכבה, תוך שמירה על איכות הסביבה. החלקים כולם מיוצרים במפעל, כך שאין בכלל תעשייה באזור אתר הבנייה, דבר התורם גם הוא רבות לאיכות הסביבה. דבר זה חוסך גם בעלויות, כיוון שהוא חוסך בהוצאות על כוח אדם מיותר. למעשה, בנייה ירוקה זולה בהרבה מבנייה רגילה.
לאחר ייצור החלקים, הם מובאים לאתר הבנייה ממתינים לשלב השלישי, שלב ההרכבה.
שלב ההרכבה הוא זה שמקצר את הבנייה באופן משמעותי. ההרכבה היא קלה מאוד ולא דורשת צוות אנשים גדול. השלב הזה עשוי להימשך אפילו מספר שעות בודדות במקרים מסוימים, כאשר דבר ידוע הוא שבנייה רגילה לוקחת מספר חודשים, במקרה הקצר.
בנייה ירוקה בצפון – מי בונה כאלה?
ישנן חברות רבות העוסקות בבנייה ירוקה, כאשר לא כולם מקצועיות. קשה לאתר את החברה אשר תענה על כל הציפיות במידה מושלמת. הדרך הטובה ביותר היא לברר ולסקור אתרי בנייה ירוקה בצפון או בכל אותם במקומות שבהם בנו בהתאם לשיטה. תוצאות טובות וותק, הן הדרכים הטובות ביותר לבחון את החברה ולבחור.